До нас завітав Святий Миколай

Пісні, танок, вірші-побажання і листи до Святого Миколая підготували учні молодших класів нашої школи українознавства “Нова хвилька” до свята, на яке з нетерпінням чекали, як і усі українські діти. Сама ж зустріч у казковій виставі із Святим Миколаєм перевершила всі сподівання. Радісні емоції, вигуки, оплески, щасливі усміхнені личка – атмосфера, яку словами не передати. А ще подаруночки, які отримали маленькі школярики – незабутня подія, що наповняє дитячі сердечка вірою у диво, яке стає реальним, завдяки вмінню творити добро.
Свято розпачалось Молитвою “Отче, наш”, яку провів отець Роман Малярчук, настоятель місійної парафії Різдва Пресвятої Богородиці, що на вулиці О у Брукліні, НЙ.
Музичну програму піснею “Свято Миколая вже прийшло до нас” відкрили першокласники всіх трьох класів – А, Б і В ( класні керівники – Ірина Мицак, Христина Боднар, Світлана Васьків; помічники Оксана Костів, Тарас Бабінчук, Ольга Гураль).
Приємно вразили дітки з Передшкілля, (учителька-хореограф Христина Дубницька, помічниця Тетяна Вишневська), які не тільки гарно співали, а й чудово затанцювали український танок.
Потішили батьків і вчителів найменшенькі учасники свята – 3-ох – 4–ох річні дітки зі Світлички, які разом зі своїми вчителями Мариною Мартинчук , Христиною Проданець, їхніми помічниками Юлією Ілітич, Мариною Мороз та під керівництвом учительки музики Оксани Лупак дуже мило співали і виконували танцювальні рухи.
Дзвінкими голосочками звеселили зал другокласники (класні керівники Ірини Батерук та Марія Поштар; помічники Діана Рибітська та Марія Злупко. Своєю пісенькою “Нічка-чарівничка” вони сповіщали, що Миколай прийде, “Якщо будеш ти добрий до людей”.
Найстарші учасники свята – п’ятикласники вчительки Світлани Дубницької та учні 4-5 класу-інтенсив під керівництвом Ірини Ленченко приготували віршовані розповіді–побажання для Святого Миколая.
Третьокласники принесли листи, які вони писали до Святого Миколая на уроках у класах Галини Скаржинської та Наталії Омелюх; (помічники Назар Мацько та Роман Кицюк) і розповіли, що найбільше просять миру для України. Весь зал підтримав третьокласників, коли вони заспівали улюблену пісню “Ой, хто, хто Миколая любить” під акомпонент баяна п. Юрія.
Неперевершеними були четвертокласники. Вони чудово зіграли свої ролі у казковій фейєрії, яку підготували під керівництвом класного керівника Ірини Коломієць та вчительки музики Юлії Кайтан, помічник Сабріна Григор’єва. Юних артистів та Миколая, роль якого зіграв батько пʼятикласниці Катрусі – Дмитро Пухальський щедро обдарували оплесками зачаровані малята і дорослі глядачі.
Учасники програми – ведучі Ірина Батерук та Христина Боднар, музичні керівники Юлія Кайтан та Оксана Лупак, усі вчителі молодших класів разом зі своїми учнями, заступники директора школи Леся Злупко та Ольга Гриник, адміністратори Тамара ДіʼАнжело та Ірина Борщевська-Роздольська зробили свій чималий внесок, щоб свято стало яскравим, калоритним і пам’ятним. А члени Батьківського комітету, якого очолює енергійна, ініціативна Зоряна Романюк подбали, щоб Миколай обдарував кожну дитину смаколиками від українського виробника компанії “Рошен” та пряниками від мами наших учнів Людмили Гнатюк, яка напекла їх аж понад 300. Щоб кожна дитина отримала подарунок із рук Чудотворця, роль ще одного Святого Миколая, який завітав до малят у класи з любовʼю сповнив керівник Пластового осередку при нашій школі Олег Лапковський.
На шкільному ярмарку були того дня чудові ялинкові прикраси з петриківським розписом від українських майстринь з крамниці Оксани Ізбанської.
Велика подяка також і працівникам школи IS 228 David A. Boody за допомогу у музичному та технічному забезпеченні.
Бажаю всім веселих свят, щедрих подарунків від Святого Миколая і Перемоги Україні, про яку просили того дня і діти і дорослі.
Мирослава Роздольська,
Директор школи