90–ліття памʼяті жертв Голодомору–геноциду 1932-1933 рр.

Учні 7–11 класів нашої школи українознавства “Нова хвилька” разом зі своїми класними керівниками Зоряною Матійчик, Юлією Ткачук, Юлією Кузьмін та заступником директора школи, вчителькою історії Ольгою Гриник взяли участь у скорботній ході пам’яті жертв Голодомору–геноциду 1932-1933 років.
Колона з українськими прапорами плакатами, які нагадували про страшну трагедію вчинену сталінським комуністичним режимом 90 років тому, пройшла від Української Католицької церкви святого Юра, що на нижньому Мангеттені на Е 7 Street по 3th Avenue дo Saint Patrick Church – найбільшого римо-католицького собору у Нью Йорку, що на 50 Street у Верхньому Мангеттені.

Церемонія пам’яті невинно страчених дітей, чоловіків, жінок України, які жили, ростили хліб на благодатній землі розпочалася з пронизливих звуків реквієму у виконанні хору “Думка” під керівництвом Василя Гречинського. Діти – учні нашої та інших українських шкіл Нью Йорка несли колоски, як символ життя, яке було вкрадене у мільйонів українців, за те, що вони хотіли бути господарями на своїй Богом даній землі.

Молебінь відслужили очільники Українських Церков в Америці Митрополит Борис Гудзяк і Митрополит Антоній та священики двох Українських Церков – Православної та Католицької.
Зі словом до присутніх звернулися Посол України до США Оксана Маркарова, Представник України до ООН Сергій Кислиця, очільник демократичної більшості у Конгресі США Чак Шумер.

У 90–ліття цієї жахливої трагедії ми нагадуємо світові, що геноцид криваво ненажерливих московських окупантів проти українського народу продовжує сьогодні путінська Росія, яка боїться вільних людей, а тому намагається вбити знищити нашу ідентичнісь, нашу державність. Але зло, яким би воно страшним не було, воно приречене.
Україна є і буде, –наголошували промовці, – бо за нами правда. З нами весь світ Добра і з Нами Бог!