Свято першого дзвоника у новому приміщенні

Великий актовий зал щоденної американської школи I.S. 228 David A. Boody School 9 вересня був переповнений. Кілька сотень дітей і батьків в українських вишиванкках зібрались тут на свято першого дзвоника.

Понад 300 дітей від 3-ох до 16 років розпочали такою великою шкільною громадою свій новий навчальний рік 2023-2024. у суботній школі українознавства “Нова хвилька”, у Брукліні. Присутніх привітала директор школи Мирослава Роздольська. Святкова програма розпочалася спільним виконанням Славня Украіни та Сполучених Штатів Америки..

Господар , директор щоденної американської школи I.S. 228 David A. Boody School Mr. Di’Angelo також звернувся до присутніх зі словами привіту та побажав успіхів нашій школі, яка вперше за вісім років існування розпочинає навчальний рік у стінах “справжньої” школи. У попередні роки – це були пристосовані класи при церквах, катехетичних центрах.

Маємо до наших послуг великі просторі класи з інтерактивними дошками та іншим технічним забезпеченням. А також гарною можливістю проводити ігрові заняття у спортивному залі. При школі розпочав свою діяльність ПЛАСТ для новацтва та юнацтва.

Серед учительського колективу, який обʼєднує 35 кваліфікованих педагогів та помічників також третина вчителів, які прибули до Америки нещодавно. Всі разом пройшли семінарійні заняття, зорганізовані дирекцією школи наприкінці минулого і на початку цього навчального року, та, як належить у дружньому колективі, продовжують обмінюватись досвідом та з любов’ю навчати українських дітей рідної мови, історію, літературу, культуру., берегти традиції.