Про нас в нових умовах дистанцийного навчання

З висліду за перше півріччя, в осягненні навчальних програм можемо похвалитися видимим поступом. Творчі пошуки учителів, використання можливостей технічних засобів, допомагають робити дистанційне навчання яскравішим, живішим. Нас радують добрі переміни у ставленні до навчання учнів сьомого і восьмого класів. Вони подорослішали, і ми бачимо їх зростання. Велика подяка за надзвичайно цікаві уроки з історії у цих класах п. Ользі Гриник. На її уроках всі учні працюють, а на тестах показують добрі знання. Наповнені новизною, ентузіазмом, всеохоплюючим знанням матеріалу уроки української мови і літератури у старших класах, які викладає п. Зоряна Матійчик. Живу дискусію, цікаві проєкти бачимо на уроках культури у п. Ольги Обертос.

З впевненістю можемо сказати, що і дистанційне навчання в школі українознавства – це аж ніяк не змарнований час біля комп’ютера, а навпаки, виявлення нових здібностей, гнучкості в умовах, у які ставить нас час. Нам дуже шкода, що декілька учнів з цих класів, зокрема, ті, котрі мали бути у сьомому класі, не відвідують цих занять. Запрошуємо батьків під’єднатись, послухати і Ви побачите, як багато втрачають Ваші діти. Трішки заохотьте їх, дайте поштовх, щоб вони доєдналися до своїх ровесників.

Нас дуже тішать учні молодших класів, зокрема, першого класу, які вже читають перші слова разом зі своєю вчителькою п. Іриною Мицак. Учні другого класу п. Світлани Дубницької чудово справляються із завданнями заданої програми для другого класу. За перше півріччя бачимо у цьому класі великий поступ у порівнянні з минулим роком. Пані Ірина і пані Світлана любов’ю, спокійною вдачою, навіть на відстані пригортають дітей.

Не дораховуємо багато дітей у 3-ому, 4-ому і 5-ому класах. У цьому є, мабуть, і об’єктивні причини пов’язані з віком, складністю шкільних програм у щоденних школах. Пані Юлія Соловйова і пані Галина Скаржинська та пані Ірина Коломієць, яка з другого півріччя повертається до своїх третьокласників, – професійні, висококваліфіковані, досвідчені педагоги. Успіхи у їх класах видимі, за що їм велика вдячність.

Тішать усіх нас і найменшенькі наші пташата у “Світличці” та Передшкіллі, з якими віддано, з посвятою працюють п. Тетяна Мхітеріані та п. Леся Кісилюк. Велика подяка їм за надіслані матеріали кожній дитині для виготовлення ялинкових іграшок. Діти із захопленням робили їх, як на уроках, так і поза ними. Коротенькі зустрічі у цих невеличких групах є великою радістю як для дітей, так і для вчителів.

У нашому вчительському колективі маємо трьох вчителів-чоловіків, які є не тільки добрими викладачами своїх предметів історії (11 клас) – п. Віктор Курилик, української літератури (7 клас)- п. Ігор Николюк; географії (8-11клас) – п. В’ячеслава Циганець. Їх внесок у розвиток українського шкільництва дуже вагомий і велика вдячність їм за це.

Щиро дякую за допомогу в організації навчального процесу пані д-ру Ларисі Заник, яка є моїм заступником, а також дуже творчою особистістю. Зорганізовані нею подарунки від Миколая, як ми читали у відгуках, потішили наших діток, додали святкового настрою у цей непростий час, який всі ми переживаємо.

Маємо цього року у нашій школі випускників. Навчання і приготування до іспитів для них буде дуже інтенсивним, тож налаштовуйтесь, друзі.

Велика подяка батькам за співпрацю, за допомогу дітям у виконанні домашніх завдань, заохочення до вивчення свого українського у школі українознавства. Ці інвестиції ще не раз порадують Вас.

У суботу, 16 січня, з новими силами, після канікул, розпочинаємо друге півріччя цього навчального року. Успіхів всім!

Мирослава Роздольська,

директор школи