Телесюжет про нашу школу у програмі «Голос Америки»

Двадцять другого лютого до нашої школи українознавстав «Нова хвилька» завітала тележурналістка Ірина Соломко. Директор школи Мирослава Роздольська та заступник директора Лариса Заник багато розповіли на камеру про про школу, програми і заняття після уроків. Наймолодші наші дітки у «Світличці» разом зі своїми вихователями Олександрою Кіселюк, Татяною Мхітеріані та їх помічниками Світланою Дешко і Надією Головко показали як вони розпочинають свій день у школі, співали пісеньок, демонстрували свої хореографічні вправи. Учні 4-ого класу, вихованці вчительки Галини Скаржинської дуже гарно читали поезію Лесі Українки на своєму уроці української літератури. А пані Галина розповідала їм про велику нашу українську поетесу і діти включалися до розмови, відповідали на запитання які ставила учителька.

Учні 5-11 класів поділиись своїми думками про те, що їм подобається у школі. Випускники Андрій Міщенко та Артем Губенко говорили наскільки важливим для них є зберегти і розвивати свої знання з української мови літератури, історії, географії. Вікторія Тичинська наголошувала на тому, як гарно бути в українському середовищі однолітків та мати так багато друзів, котрі зберігають і шанують українські традиції. Юлія Дашенич доповнила розповідь про цікаві заняття у школі – зокрема, у СУМі, танцювальному та вокальному гуртках. Віталій Кіселюк, Андрій Губар та Юля Козупас говорили також про друзів у школі та нові знання, які вони здобувають тут.

На камеру було відзнято також як діти молодших класів малювали свої картини під керівництвом художниці Оксани Ізбанської, як готували батьки зал для показу кінофільму «Тарас. Повернення» – розкладали екран, налаштовували кінопрожектор, звук, як розпочався показ фільму та багато іншого. На жаль, час у програмі обмежений і далеко не все відзняте увійшло у короткий телесюжет, який був показаний у програмі «Голосу Америки» на всю Україну. Ми обов’язково зробимо свій фільм, значно ширший, а поки що насолоджуймося нашими чудовими дітьми за цим посиланням на сторінці «Голосу Америки».