слово на закінчення навчального року

Протягом трьох років навчання в школі україмознавства «Нова хвилька» я збагатилась не тільки знаннями  з української мови, літератури, історії України, географії. Заглиблення в світ української культури змінило мою уяву, відкрило очі на все, що відбувалося в Україні давним давно і що відбувається  сьогодні.

Писати і читати українською, окрім англійської  в далекій країні – це круто і це приносить мені велике задоволення.  Тепер я знаю, що рідної мови не забуду ніколи. А участь в молодіжній організації СУМ, осередок, якої створено при школі, заняття з вокалу та українського танцю, що маємо після уроків щосуботи дає натхнення, яке не зрівняти з нічим іншим.

Багато моїх ровесників вважають, що рідна мова ім не важлива, в країні, де всі довкола спілкуються англійською. Раніше, я також так думала.

Школа допомогла мені зрозуміти, що бути свідомою українкою, знати своє коріння і гордитись своїм походженням – це бути собою. І це важливо не тільки для мене, але й для Української держави, дітьми, якої ми залишаємось, де б ми не були.

Друзі, не соромтеся того, ким ви є. Будьмо собою. Навчання в українській школі ще не раз стане нам усім у великій пригоді у житті. Я вірю в це.

Бажаю всім успіхів і гарного відпочинку влітку. Знаю, що наступного навчального року я повернусь до школи з новими силами і позитивним настроєм. Сподіваюсь, що всі Ви також, і  ми знову побачимось тут у нашому шкільному товаристві! А хто ще не долучився до нас, запрошуємо, приходьте. Це  чудово творити свою українську спільноту однодумців у Брукліні.

Вікторія Тичинська