Шевченківські читання

Девятого березня у 205-ту річницю з Дня народження українського Пророка Тараса Шевченка у нашій школі українознавства “Нова хвилька” у Брукліні, відбулися читання Шевченкової поезії за участю учнів, батьків, вчителів.
Звучали уривки з поем “Сон”, “Кавказ”, “Розрита могила”, “І мертвим і живим і ненародженим землякам моїм в Україні і не в Україні сущим”, поезії про рідний край, про кохання,”До Основ’яненка та багато інших.

Звучав Шевченко. як Пророк і як наш Сучасник. Звучав ріднюю мовою далеко від України. А Заповіт – ще й різними мовами: англійською, грузинською, іспанською, французькою, польською….бо наш Геній – Велич світового значення і його пророчі слова крізь століття ведуть до Перемоги!

Девятикласник Дмитро Міщенко зробив цікаву презентацію про Шевченка, якого ми не знаємо. Вн також чудово виконав “Реве та стогне Дніпр широкий” і всі разом “Садок вишневий коло хати” під акомпонент вчительки музики Ольги Обертос та Шевченковий “Заповіт”.

На початку свята, присутніх привітав о. Роман Малярчук, парох місійної церкви Різдва Пресвятої Богородиці, а на закінчення слова вдячності за таке гарне духовне свято висловила наша колега, директор школи українознавства з Йонкерсу, член Шкіньної Ради при УККА Світлана Хмурковська.