День захисника і захисниці України

У суботу 16 жовтня в кожному класі, на уроці Я і Україна, вчителі розповідали, показували дітям короткі фільми про мужність наших воїнів, які захищають Україну від московського окупанта. Наголошували, що саме 14 жовтня під Покровом Божої Матері була створена Українська Повстанська Армія, яка воювала проти фашистських загарбників і більшовицьких окупантів. З цікавистю слухали наймолодші школярики про сильних відважних козаків, які боронили нашу землю від польських і турецьких нападників у 17-ому столітті.
А учні старших та середніх класів зібралися всі разом в актовому залі, щоб відзначити три дати – три свята. Розпочали урок-презентацію Гімном України, який чудово виконали школярі під керівництвом учительки музики Ольги Обертос.
Про Покров Божої Матері над Україною через століття розповіла учням вчителька 4-5 класів п. Галина Скаржинська. Вчителька історії Ольга Гриник говорила про міць нашої армії, шлях до волі і Незалежності України. А вчителька культури Ольга Обертос – демонструвала, як у маршових піснях, у музиці відображено дух свободолюбивості нашого народу. Розповіді вчителів супроводжувались відеорядом з документальних та художніх стрічок, а також з параду нашого війська в День святкування 30-ти ліття відновлення Незалежності України.