Вітаємо своїх перших випускників з успішним закінченням школи українознавства

У цьому навчальному році, який закінчився у школі українознавства «Нова хвилька» у Брукліні 30 травня, маємо своїх перших чотирьох випускників. Школа пишається їхніми успіхами. Іспити, які вони склали на високі і найвищі бали засвідчили їх зрілість. То були іспити і для нас, учителів, для школи, якій тільки чотири роки, і ми радіємо, що всі разом пройшли цей шлях дуже добре.

Анастасію Полеву і Дмитра Міщенко батьки записали до нашої школи, як тільки вона була створена у 2016 році. Артем Губенко та Юля Луканюк долучились трішки пізніше. Артем, після закінчення 7-ого класу у Києві, коли з батьками переїхав до Америки. Юля, спочатку, прийшла до школи як волонтер. Вона і Настя були дуже відповідальними і старанними помічниками учителів молодших класів. Усі четверо – активні учасники шкільних та позашкільних концертних програм. Дмитро кілька років поспіль співає на українських фестивалях, що відбувається у Нью-Йорку та околицях. Він та Артем зі своїми чудовими голосами задіяні і у вертепних дійствах. А Настя і Юля – у хореографічних програмах та дикламуванні.

До екзаменів всі готувались наполегливо. Велика подяка учителям: Зоряні Матійчик (українська мова і література), Віктору Курилику (історія), Ользі Обертос (культура), В’ячеславу Циганцю (географія), які приклали максимум зусиль, щоби їхні учні отримали добрі знання з усіх українознавчих предметів. І вони справді приємно вразили членів екзаменаційної комісії. Анстасія Полева склала всі іспити на відмінно. Артем Губенко, Дмитро Міщенко та Юля Луканюк на відмінно і дуже добре.

Іспити, святкування, як і саме навчання, починаючи з березня, велися дистанційно у програмах Zoom, Skype, Google classroom.

І ось урочиста лінійка з нагоди закінчення навчального року та свята останнього дзвоника також дистанційно. Вона розпочалася з молитви, яку провів парох місійної церкви Різдва Пресвятої Богородиці о. Роман Малярчук. В урочистостях взяв участь і зі словами найкращих побажань випускникам та всьому учительському і учнівському колективу школи виступив Генеральний Консул України у Нью Йорку п. Олексій Голубов.

З успішним закінченням школи наших випускників привітав голова екзаменаційної комісії, дорадник від Шкільної Ради при Українському Конгресовому Комітеті Америки д-р Ігор Мірчук. Він високо оцінив також працю вчителів-предметників і школи, в цілому.

Приємним було отримати вітання і від Президента Українського Народного Союзу п. Стефана Качарая та грошовий подарунок від їхньої управи для кожного матуранта. Від Української Національної Федеральної Кредитної Спілки у Нью Йорку, з вітальним словом звернулася до них пані Наталія Костенюк. Вона теж повідомила про те, що кожен з них отримає подарунок від їхньої Кредитної Спілки.

Найкращі побажання своїм вихованцям висловили також і вчителі Зоряна Матійчик, Ольга Обертос, Віктор Курилик, Ольга Гриник, директор школи Мирослава Роздольська.

Від випускників зі словами подяки та своїми спогадами ділились Настя Полева, Дмитро Міщенко, Артем Губенко. На закінчення пролунала пісня-згадка про школу в оригінальному виконанні учениці 7-ого класу Юлі Дашенич. На екрані пропливали світлини зі шкільного життя. А після  цього, звук останнього дзвоника в руках першокласниці Владислави Вишиванюк нагадав, як кликав на уроки. Прозвучала ще і пісня Вакарчука у виконанні Артема Губенка «Все буде добре». Ми теж впевнені, що все буде добре у наших випускників, бо вони працьовиті, відповідальні, талановиті. В щасливу путь наших вихованців поблагословив о.Роман Малярчук. Закінчилось свято Гімном України, який заспівали учні, батьки і всі присутні.