Концерт “Шпилястих кобзарів” на підтримку українських воїнів і волонтерська співучасть наших учнів.

Концерт “Шпилястих кобзарів” на підтримку українських воїнів і волонтерська співучість наших учнів

Вечором, 15 лютого, у нашій школі зібралась українська громада на концерт “Шпилястих кобзарів”. Наша шкільна аудиторія заледве вмістила понад 300 глядачів, бажаючих послухати талановитих  бандуристів з України. Господарі святкової імпрези – наша школа  українознавства «Нова хвилька» – батьки вчителі, учні  – гарно прибрали зал, розповсюджували рекламу. Пані Лілія Боднар  – мама першокласника Роберта Каулінша продала майже третину квитків ще до концерту. Багато батьків приготували і принесли все для солодкого столу. Старшокласники у вишиванках вітали гостей на дверях, продавали квитки, збирали пожертви за солодке та каву, допомагали підтримувати порядок у залі. Спонсорські витрати за оренду залу взяла на себе ВГО «Нова Українська хвиля», яка є засновником нашої школи.  Велика подяка Батьківському комітету, усім батькам, вчителям, учням за те, що зробили це неперевершене свято української пісні можливим для більш як трьохсот глядачів Брукліна та околиць. Вияв нашої гостинності, спільна праця для такої високої цілі, з якою був влаштований концерт, гуртує нас усіх і зміцнює як спільноту. Того дня зібрано $17,740 на лікування та реабілітацію поранених українських воїнів і в цьому  є і наш великий внесок.

Батько наших учнів Ярослав Кривонюк, який придбавши вишиванку на аукціоні за $400, щоб передати ці кошти на реабілітацію воїнів, сказав, що захисники Української землі, жертвують значно більшим, аніж наші пожертви – своїм життям, здоров’ям, то ж заслуговують на нашу  підтримку, бо це те, що ми можемо їм дати. Учні школи українознавства «Нова хвилька» також старались долучитися до  важливої всеукраїнської справи і були вдячні кожному, хто жертвував долар чи більше за їх послуги за солодким столом. Отримані 652,00  долари вони з приємністю передали до спільної збірки. Це був для них чудовий урок патріотичного виховання.

Дякуємо #RivivеdSoldiersUkraine, який очолює віддана, харазматична Ірина Ващук– Дісіпіо, за добру співпрацю, за можливість долучати і наших вихованців-школярів до волонтерського руху задля підтримки захисників нашої Вітчизни. Особливо радісним моментом для наших учнів було виконання пісні “Дзвоники дзвенять”, яку вони вивчили на уроках музики під керівництвом вчительки Ольги Обертос, разом з відомими музикантами-бандуристами з України.