У День Матері розцвітають таланти

Пісенні вітання Матусям – Берегиням нашого роду українського дарували сьогодні вихованці школи українознавства “Нова хвилька” у Брукліні своїм найріднішим. Приємним подарунком була участь у нашій програмі Народного артиста України Остапа Стахіва.

Чудовий концерт до Дня Матері відбувся  у нашій школі українознавства «Нова хвилька» у Брукліні 11 травня. Берегинь українського роду, у далекій від рідної сторони землі, привітала  зі святом директор школи Мирослава Роздольська. А у подарунок  на самому початку прозвучала пісня нашого гостя, Народного артиста України бандуриста Остапа Стахіва про рідну мову, рідне слово, яке  єднає нас українців по всьому світу.

Продовжили програму Aнна Обертос,  Олександр Гриник, Христина Обертос та Владислав Гриник словами про трьох Матерів  – Божу Матір, матір-Україну і  жінкў-Матір, котра дає життя і виховує.

Учні дев’ятого класу Вікторія Тичинська та Дмитро Міщенко далі вели концерт. Вони не тільки зворушливо декламували вірші, що змалювали образ найдорожчих, а й дуже гарно сольно виконали пісні: “Чуєш, мамо” та “Мамина калина”.

Учні 3-го класу (Лідії Кондратюк) та 4-ого (Галини Скаржинської) потішили своїх  найрідніших піснею “У моєї мами”, а коли долучилися п’ятикласники (Анни Булавіної) – всі разом дарували  зворушливий “Мамин Вальс”.

Шестикласники  (клас Зоряни Мaтійчик) своїм енергійним виконанням пісні групи «Антитіла» – «Там, де ми є» зарядили усіх до активної співучасті підспівувати і підтанцьовувати разом з ними.

Танок дівчаток-старшокласниць, наших волонтерів Яни Андрейчук, Насті Полевої та Юлі  разом зі своїми найменшими підопічними  та вчителькою хореографії у «Світличці» і  передшкіллі Христиною Дубницькою був особливо зворушливим  ще й тому, що дівчата пластично виконали його у  співзвучності пісні «Мама», яку своїм добре поставленим голосочком співала учиниця 4-го класу Соломія Лобач.

Ну, а коли на сцену вибігли наші наймолодші вихованці 3-ох річні (Уляни Киселюк та Світлани Дешко), 4-ох річні (Ірини Мицак), 5-ти річні (Світлани Дубницької)  Матусі були особливо щасливі від тих сонячних посмішок і веселих пісеньок у їх виконанні: «Подоляночки» та «Мамочко, мамочко, я тобі поможу».

Іх змінили на сцені трішки старші – учні  1-ого класу (Надії Андрушків) та 2-ого класу (Юлії Соловйової) з  народною піснею «Грушечка», за що отримали також  багато довгих оплесків.

Гарно прозвучала цього дня і пісня «Краю мій» у виконанні учениці 9-го класу Юлії Ілитич та щирі вітання і пісня для бабусь, таких дорогих і рідних кожній дитині, від Народного артиста України Остапа Стахіва».

Чудовим акордом на закінчення концерту були пісні «Писанка» – Марійки Бурмаки та «Мамо» Скрябіна у виконанні вокальної групи, що діє при школі під керівництвом вчительки музики Ольги Обертос,  які  співав разом з юними виконавцями увесь зал.

Пісенний вернісаж наших школярів так гарно представлений у Мамин день усіма виконавцями від найменших до найстарших  був найкращим подарунком для Матусь і отримав високу оцінку нашого гостя Народного артиста України Остапа Стахіва. Дуже вдало підібраний репертуар для всіх вікових груп і в тому, що діти не тільки добре співають, а  з любов’ю через українську пісню висловлюють свої найкращі почуття велика заслуга вчительки музики Ольги Обертос. Подяка їй, та заучу школи Ларисі Заник за  програму концерту, а також усім нашим учителям, котрі  професійно і з любов’ю до дітей і до України виховують нашу українську, молодь тут, в американському Брукліні, вчать пошани до рідного слова і найкрасивішої у світі української пісні.

І, насамкінець, подяка Матусям, Батькам за їх талановитих діточок, а також за теплу гостнну атмосферу, що кожного свята традиційно влаштовує Батьківський Комітет школи.

Мирослава Роздольська,

Директор школи