Гість школярів – майор Національної Гвардії України Микола Левкун

Минулої суботи до нашої школи українознавства «Нова хвилька» завітав поранений військовослужбовець Микола Левкун. Місяць тому перед його від’їздом на реабілітацію, на Флориду, наші учні передали Миколі невеличку пожертву зі своєї коляди на нові протези.

І ось він прийшов разом з волонтером Іваном Петрунівим, щоб зустрітися з українськими школярами та їх батьками, розповісти про себе і про ту жорстоку війну, яка забирає життя, робить каліками. Прибув Микола все таки ще на візочку,  бо протези встановили тільки тиждень тому і на них ще треба вчитися ходити.

—Але це не проблема, –  каже загартований спортом і військовою виправкою майор Національної гвардії Микола Левкун. який, для того, щоб стати на ноги переніс 17 операцій. Перемагаючи  своє прошите кулями тіло, він таки почав ходити. Це було майже неможливо через  розтрощене  бедро однієї ноги. І тільки після кількох операцій у  Cony Island Hospital йому змогли припасувати і встановити протези обидвох ніг.

Наші школярі слухали цього мужнього чоловіка з великою увагою і задавали багато запитань про те, коли закінчиться та клята війна і наскільки боєздатна наша армія сьогодні:, що таке «розтяжка» і як він підірвався; чи вціліли тоді його побратими і що таке група спецпризначення, якою він майор Національної гвардії  керував і чи ходять такі групи  на окуповані території.

  • Чи не хотів би він залишитись в Америці, – запитав  хтось із дітей.

І майор відповів, що  як військовий, який знає про війну не з книжок, він навчає тепер молодих офіцерів  в академії збройних сил у Харькові, виїжджає на полігон, щоб готувати групи спецпризначення. А ще у нього в Україні сім’я: дружина, син їх ровесник і донечка, і він почувається повним сил,  потрібним своїй країні у цей нелегкий час .

Ми щиро вдячні Миколі  за цю зустріч з учнями. Дякуємо волонтерській організації Revived Soldiers Ukraine, яка так багато робить для того, щоб такі воїни, як Микола, могли повернутися до нормального життя. Дякуємо батькам, які склали свої пожертви, щоб підтримати нашого захисника.