Шевченківське свято “Любіть Україну свою”

Ці слова Тараса Шевченка, що звучать, як заповіт усім поколінням українців, де б вони не були у світі, – стали епіграфом до святкової програми вшанування нашого національного Генія-Пророка у школі українознаваства «Нова Хвилька», у Брукліні.Директор школи Мирослава Роздольска відкрила свято словом про Батька Нації, який окреслив нашу територію, як духовну. Про Шевченка-сучасника, котрий на Майдані устами Сергія Нагояна, закликав: Борітеся, поборете! Вам Бог помагає! Про Шевченка, який звертається до своїх земляків в Україні і не в Україні сущих…Концерт розпочали піснею «Реве та стогне, Дніпр широкий» у виконанні учнів та вчителів.

Натхнено читали поезію Тараса Шевченка семикласники Дмитро Міщенко – “Мені тринадцятий минало”…; Аня Обертос -“Доля; Христина Обертос – Ой не однаково мені”; Іван Боднар -“Розрита могила”.

Хвилюючу сценку з дитячих років майбутнього Генія України чудово зіграли Олександр Гриник (маленький Тарас) та вчителька третього класу Юля Соловйова (мама Тараса).

Молодші школярі тішили знанням Тарасового слова-любові до рідного краю, до рідних символів і природи.

Другокласниця Соломійка Лобач заворожила присутніх сольною піснею «Зоре моя вечірняя…»

Учні перших четвертих класів радісно відтворили настрій теплоти і домашнього затишку піснею «Садок вишневий коло хати».

А всі разом – учні та вчителі гарно виконали «Думи мої, думи…».

Добре справилась з роллю ведучої вчителька другого класу Ірина Григор’єва. Музичний керівник, Ольга Обертос, завдяки котрій кожен новий концерт стає справжнім пісенним святом, разом зі своїми вихованцями заслужила багато теплих батьківських оплесків.

На закінчення звучало полум’яне слово Шевченка «І мертвим і живим і ненародженим землякам моїм в Україні і не в Україні сущим» у виконанні учителів. А завершальним акордом був «Заповіт» у виконанні всього залу.