Вперше Святий Миколай завітав до нашої школи

Свято зустрічі Святого Миколая у школі українознавства «Нова Хвилька», переповнене радісними емоціями дітей, приємними враженнями батьків, вчителів та гостей. Пісні вірші, подарунки чемним дітям від спонсора – Української Національної Федеральної Кредитної Спілки, Нью Йорк, спільні колядки батьків і дітей творили святковий передріздвяний настрій.

Це була друга святкова програма, з якою виступили наші школярики перед вдячною батьківською аудиторією з часу заснування школи, котра почала свій літопис у вересні цього року.

Тоді на відкриття навчального року прийшло майже 60 дітей. Більшість із них молодшого шкільного віку. Списки учнів і досі поповнюються і на сьогодні маємо 65 хлопчиків і дівчаток у 1-ому -7-ому класах та 16 малят у Світличці».

У школі працює вісім кваліфікованих педагогів. Діти навчаються рідної мови, знайомляться з історією та географією України у молодших класах і більш глибше вивчають ці предмети у старших класах. Особливо всі люблять уроки музики з їх музичним керівником Ольгою Обертос. Саме завдяки її старанням та вмінню зацікавити дітей, школа два рази за такий короткий час виступила з концертами-звітами перед батьками. Перший концерт – на Свято Осені і другий – до Святого Миколая. А це понад 10 нових пісень, невеличкі сценки, де наші маленькі артисти проявляють свої творчі здібності, розвивають Богом дані таланти.

В організації свят, як і взагалі, діяльності школи, дуже багато праці докладають батьки, на чолі з батьківським комітетом, головою якого є енергійна Зоряна Романюк.

Ми вдячні за підтримку школи Федеральній Кредитній Спілці “Самопоміч”, НЙ та Українській Національній Кредитній Спілці, а також адмінстрації католицької церкви св. Брендана, у якій орендуємо приміщення для нашої школи на 1520 East 13th Street, Brooklyn, NY 11230.

Спільними зусилями навчаємо наших українських дітей, виховуємо на засадах християнських цінностей національно свідомих патріотів України і запрошуємо до співпраці, як українські родини, де пдростають діти, так і всіх небайдужих до збереження нашого національного генофонду та формування майбутнього діаспори у США.

Мирослава Роздольська